Bij zijn geboorte kreeg Freek te maken met ernstig zuurstoftekort. Hij moest twintig minuten worden gereanimeerd en de artsen bereidden zijn ouders voor op het ergste. Als hij zou overleven, was een beperking onvermijdelijk.
Uiteindelijk bleek Freeks verstand volledig intact, maar zijn lichaam zwaar aangetast. Hij kreeg de diagnose cerebrale parese: een hersenbeschadiging waardoor de aansturing van zijn spieren verstoord is. Sindsdien leeft hij met een ernstige lichamelijke handicap, terwijl hij alles om zich heen volledig begrijpt.
Freek groeit op in een warme en liefdevolle familie. Ondanks de liefdevolle zorg en steun van familie en vrienden, blijft Freeks verlangen naar zelfstandigheid groot. Hij wil zelf keuzes maken, zich ontwikkelen en zijn eigen leven vormgeven – net als zijn leeftijdsgenoten.
In de documentaire Omarm Me krijgt de 21-jarige zwaar lichamelijk beperkte Freek voor het eerst een stem – letterlijk. De documentaire laat horen wat zich al die jaren in zijn hoofd heeft afgespeeld: zijn gedachten, verlangens, twijfels en hoop. Maar ook zijn liefde en dankbaarheid voor zijn familie. Voor het eerst hoort zijn moeder wat Freek écht voelt en denkt.
Regie: Wytzia Soetenhorst
Omroep: EO
Producent: Pupkin