Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
De mens en zijn verhaal - Afl. 2: Hoe vormen we onze identiteit door verhalen?
De mens en zijn verhaal - Afl. 2: Hoe vormen we onze identiteit door verhalen?
NTR
Hoe vertel je een goed verhaal? Mensen schijnen geboren verhalenvertellers te zijn, maar wat nou als dat je niet zo makkelijk afgaat? Luuk Heezen schaart zichzelf in dielaatste categorie, en zoekt in een driedelige serie uit hoe je een goed verhaal vertelt. Aflevering 2: hoe vormen we onze identiteit door verhalen?
Dit fragment is onderdeel van
Radio Doc
De nieuwste voorstelling van theatermaker George van Houts is niet bedoeld als entertainment. Kom Plot is een theatercollege over een “angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot”. In twee en een half uur tijd leert het publiek dat ze al jaren bedrogen worden over 9/11 en de moord op Kennedy, terwijl de media ons het officiële verhaal voorschotelen en critici wegzetten als ‘gekkies’ en complotdenkers.
Vanwege de controversiële aard van de voorstelling wilde Van Houts maar liefst 30 try outs doen,maar tot nu toe is er weinig commotie. In de zalen blijft het rustig en de recensies zijn mild. Complottheorieën zijn de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden; niet bij ‘gekkies’ met aluminium hoedjes, maar bij intelligente mensen zoals George van Houts. Hoe komt dat? Hebben de complotdenkers misschien gelijk?
Inde documentaire ‘Wat is dit voor waanzin?!?’ onderzoekt radiomaker René van Es de ideeënwereld achter Kom Plot. Op basis van gesprekken met Van Houts, critici, complotdenkers en debunkers,maakte hij een verontrustend verhaal over kritisch denken, wantrouwen in de macht en de ongrijpbaarheid van de waarheid in een wereld waarin alles mogelijk lijkt.