Teledoc

Marco, de weg terug

AVROTROS

Iedereen kende Marco Bakker als geliefde operetteprins. Tot dat fatale ongeluk in 1997. Alles veranderde. Hoe moet je als mens verder? In dit intieme portret zien we hoe het Marco de afgelopen jaren privé en professioneel vergaan is en hoe de nasleep van het ongeluk zijn tol geëist heeft.

Als gevolg van de imagoschade die hij opliep, droogden Marco's opdrachten lange tijd op. Noodgedwongen verlieten hij en zijn vrouw Willeke van Ammelrooy het landgoed waar ze in hun welvarende tijd woonden en verhuisden een aantal keren. Tot ze uiteindelijk in hun huidige, eenvoudige twee-onder-een-kapwoning in Marco's geboortestad Beverwijk belandden.

Ondertussen zijn er tegenwoordig weer lichtpuntjes. In de documentaire zien we Marco onder meer optreden in Indonesië met zijn vrienden en collega's Henk Poort en Ernst Daniël Smid - met wie hij al vele jaren het trio De 3 Baritons vormt. Poort en Smid laten hun licht schijnen over Marco als mens en over de gebeurtenissen die zo'n ingrijpende invloed op zijn leven hebben gehad.